У Меденицькому профліцеї відкрили кухню-лабораторію, де готуватимуть за Клопотенком –

Морквяний крем-суп, бурякові панкейки, фалафель – лише частина страв з оновленого меню, які відтепер готуватимуть у Меденицькому професійному ліцеї на новій кухні-лабораторії. Про відкриття кухні-лабораторії, яке відбулося сьогодні, повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Гарячим харчуванням з кухні за рецептурою Євгена Клопотенка планують годувати дітей в усіх 15 навчальних закладах Меденицької громади. Харчоблок Меденицький професійний ліцей має стати опорною кухнею, звідки приготовані страви відвозитимуть в інші заклади освіти.

Кухню-лабораторію вдалось створити спільними зусиллям: з обласного бюджету на капітальний ремонт їдальні скерували 1,5 млн гривень, дофінансували проєкт Меденицька селищна рада та Меденицький професійний ліцей. Загалом інвестували близько 2,5 млн гривень. Обладнанням харчоблок безкоштовно забезпечили благодійники з Німеччини. Зокрема надали нові посудомийні машини, холодильники, марміти.

Особливістю цієї кухні-лабораторії є те, що учні ліцею, а це близько 400 осіб, можуть навчатися готувати й одразу опановувати професію зі застосуванням сучасних практик.

Покращення якості громадського харчування у Меденицькій громаді супроводжує Національна асоціація громадського харчування, в межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала Перша леді України Олена Зеленська.

У новому меню зменшили кількість цукру та солі у стравах, а також хлібних виробів, натомість додали більше овочів, мʼяса та риби. Учні можуть обирати меню.

Такими проєктами ми даємо поштовх для розвитку громад, створюємо робочі місця та виводимо профтехосвіту на новий рівень.

Фото зі сторінки Максима Козицького

Джерело

Новини Дрогобича