Не можемо наїстися — чудо-солянка для зайнятих за пів години

Такої смачної та швидкої солянки ви ще не готували! Інгредієнти доступні, а час приготування якихось пів години.

Інгредієнти на каструлю 3 л:

  • вода — 1,5 л;
  • середня картопля — 3 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • солоні/малосольні/мариновані огірки — 2 шт. середніх чи 4 шт. маленьких;
  • краківська ковбаса — 300 г;
  • сіль — 1 ч. л. з гіркою;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • сметана — 150-200 г;
  • томатна паста — 4 ст. л.;
  • оливки — 50-70 г;
  • спеції: чорний перець (горошком, запашний та мелений), лавровий лист, зелень (цибуля, кріп, петрушка);
  • при подачі додати до смаку: сметану, каперси, часточку лимона, зелень.

Приготування:

У каструлю налийте воду, поставте на вогонь. Тим часом почистіть і наріжте кубиками картоплю, відправте в каструлю. Після закипання зменште вогонь, накрийте кришкою, інформує Ukr.Media.

Поріжте цибулю, а моркву потріть на великій тертці. Зробіть засмажку на олії. Додайте до овочів порізану ковбасу та огірки. Протушкуйте ще кілька хвилин. Потім додайте сметану та томатну пасту, перемішайте, потушкуйте ще трохи.

Перекладіть у каструлю. Додайте спеції, сіль, зелень, оливки. Варіть до готовності картоплі.

Подавайте зі сметаною, за бажанням — лимоном, каперсами, зеленню. Дуже проста, але дуже смачна солянка!

Новини Дрогобича