Набагато корисніше — 5 альтернатив магазинним соусам

Про те, що майонез, кетчуп та інші соуси не зовсім вписуються в корисний раціон ми знаємо. Але вони роблять їжу значно смачнішою та ароматнішою, тому відмовитися від дресингів дуже складно. Фахівці з харчування рекомендують замінити магазинні варіанти на більш корисні домашні, інформує Ukr.Media.

Соус із білої квасолі

Квасоля — джерело рослинного білка, який легко засвоюється і допомагає бути бадьорішим протягом дня. Соус відмінно підходить для рибних та м'ясних страв, а ще в нього дуже смачно макати овочі.

Банку консервованої квасолі подрібніть у блендері, додайте сік та м'якуш половини лимона, зелень, часник, за бажанням, пару ложок оливкової олії та ложку гірчиці, пробийте в блендері ще раз.

Дзадзіки

Цей соус люблять у Греції та Туреччині, з ним подають рибу, курку, овочі та коржики. Дзадзіки ідеальний для спекотної погоди, він добре освіжає та допомагає налагодити роботу ШКТ.

Натріть свіжий огірок і відіжміть його від води, потім додайте подрібнений часник, зелень, сіль, перець, трохи оливкової олії та йогурт. Відправте настоюватися в холодильник на одну годину.

Буряковий соус

Він ідеально поєднується з м'ясом, дуже естетично виглядає, чудово замінить кетчуп для страв, приготованих на багатті чи грилі. А готується всього за пару хвилин: покладіть у блендер відварені або запечені буряки, лимон без шкірки, грецький йогурт або сметану, трохи кардамону.

Подавайте обов'язково охолодженим.

Томатно-сирний соус

Він стане прикрасою пасти, фрикадельок, піци, такий соус значно корисніший і смачніший за магазинний кетчуп і сподобається всім. Просто пробийте блендером томати у власному соку, сирний типу Філадельфія, ложку грецького йогурту, сіль та перець. Ще ароматнішим буде, якщо додати базилік.

Білий соус з капустою

Його можна додати до м'яса та риби, заправити таким соусом салати або подати до овочів. Готується такий варіант трохи складніше, ніж решта, але результат точно вартий витрачених зусиль.

Обсмажте часник на оливковій олії, потім заберіть його. Покладіть на сковороду цвітну капусту, залийте молоком чи нежирними вершками. Протушкуйте протягом 15 хвилин на повільному вогні. Натріть на дрібній тертці пармезан, м'яку капусту прямо в рідині покладіть у блендер, влийте лимонний сік, додайте спеції і збийте разом.

Новини Дрогобича