Які спеції варто додати до страв, щоб поліпшити травлення

Спеції та прянощі не тільки роблять страви смачнішими, а й допомагають поліпшити травлення, розповіли експерти, інформує Ukr.Media.

Спеції, такі як кмин, кориця і куркума, а також ароматичні трави, такі як орегано, розмарин, базилік, мають важливий вплив на наш організм: вони зберігають здоров'я кишківника. Близько 100 трильйонів мікроорганізмів, що живуть там, відіграють важливу роль для нашого благополуччя, поділилися фахівці.

Прянощі здатні виконувати роль пребіотиків, саме тому вони мають позитивний ефект. Наприклад, чебрець стимулює травну систему, допомагаючи впоратися з такими проблемами, як здуття живота.

Кардамон. Позбавить від печії. Ця спеція родом із Західної Індії. Використовується в аюрведі та традиційній китайській медицині як травний тонік, багатий на мікроелементи (магній, кальцій, калій та ін.), вітаміни (В2, В6). Завдяки своїм спазмолітичним властивостям допомагає полегшити печію, пов'язану з кислотним рефлюксом, і активізує травлення. Допомагає позбутися кишкових газів. Декілька насінин кардамону після їди усунуть запах із рота, додали експерти.

А коріандр не тільки має приємний аромат, а й має спазмолітичний і протизапальний ефект.

Новини Дрогобича