Як приготувати пасту: кілька секретів приготування

А ви знали, що існує майже 400 видів макаронних виробів? Це і макарони, і мушлі, і спагетті, пенне, кавателлі, букатіні, папарделле і багато інших. Але їх усіх поєднує між собою одне – це паста, у складі якої повинні бути тільки вода і борошно з твердих сортів пшениці. При правильному приготуванні кожен із видів пасти розкривається по-своєму. Велику роль у цьому відіграє і соус, який подається до кожного виду окремо. А замовити смачну пасту у Львові дуже зручно, достатньо зайти на сайт та оформити відповідне замовлення.

Як правильно варити пасту аль денте?

А ви ще досі промиваєте пасту? Ніякого промивання пасти водою та додавання у воду для варки олії. Все робиться набагато простіше. На кожній упаковці вказаний час варки виробу.

У киплячу підсолену воду висипаєте пасту та варите до стану, щоб макаронні вироби зоставались трохи недовареними. Це і називається стан аль денте. Суть цього стану в тому, щоб усередині макарони залишались трохи твердими. Якщо переварити пасту, то натомість отримаєте липке тісто, від якого не буде ніякого задоволення. Італійці навіть від терміну варки, вказаному на пакуванні, віднімають одну хвилину.

Тому що вважають, що до свого потрібного стану вона дійде при прогріванні з соусом. Коли паста зварилася, то за допомогою сита виймаємо її з каструлі та переносимо у посуд, де знаходиться вже приготований соус.

Головний секрет пасти – правильно підібраний соус

Виявляється просто правильно зварити пасту – це замало. Потрібно ще підібрати до кожного з видів свій соус. Італійці дуже прискіпливо підходять до цього питання. Ми розкриємо вам декілька секретів, який соус підійде відповідно до якого з виду паст. І тоді вже приготовлену вами пасту сміливо можна назвати італійською.

  • Фетучіні. Таку пасту більш полюбляють мешканці Рима. Це тонкі пласкі полоски шириною 7 мм. Подають їх зазвичай у вершковому соусі.
  • Спагетті. Одна з найбільш популярних паст не тільки в Італії, а і в Україні. Полюбляють її за свою універсальність, тому що до спагетті підійде будь-який соус.
  • Конкільє. Це знайомі нам мушлі. Основною відмінністю є те, що вони в себе вбирають ну дуже багато соусу. Соус опиняється як зовні, так і всередині кожної мушлі. Підійде томатний соус, м’ясний або з морепродуктів.
  • Фарфалле. Нам такий вид пасти знайомий як метелики. Підійдуть до нього легкі соуси : овочевий чи томатний.
  • Паппарделле. Це доволі широкі макаронні вироби. Ідеально підійде до них томатний соус, або рибний.
  • Фузіллі. Паста, яка має схожість з відомими у нас спіральками. Підійде до них овочевий соус або песто.

А ви знали, що споживання пасти покращує настрій? Це тому, що макаронні вироби містять у собі триптофан, якій підвищує рівень серотоніну. Тож, якщо вам подобається італійська кухня та ви втомилися від сірих буднів – замовляйте пасту в Tomatina.

Новини Дрогобича