Додайте в тісто цей простий інгредієнт і у вас жоден млинець не порветься

Наїстися досита млинцями неможливо — їх хочеться їсти постійно. Влітку їх готують із полуницею, малиною та абрикосами, а взимку фарширують калорійною м'ясною начинкою. Але головний успіх смачно приготованих млинців полягає в товщині продукту: що тонший млинець, то він смачніший, інформує Ukr.Media.

Часто тонкі млинці рвуться на пательні, щоб цього не відбувалося, в тісто необхідно додати безкоштовний інгредієнт — окріп. Він заварює борошно, млинці виходять пружними та ніжними. Тісто на окропі можна витрачати у 2 рази менше: млинці все одно не порвуться.

Окріп крім міцності створює на млинцях ажурний візерунок — під час смаження млинці злегка пузиряться і запікаються з дірочками найрізноманітнішої форми.

Інгредієнти для ідеального млинцевого тіста на окропі: 3 яйця будь-якої категорії, 300 мілілітрів молока, 2 склянки борошна, 1/2 чайної ложки солі, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки рослинної олії та окріп. З отриманої кількості продуктів вийде 20 млинців.

Приготування: збиваємо яйця, сіль, цукор і молоко. Додаємо борошно, добре перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо окріп до потрібної консистенції. Потім додаємо олію. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб заварилося борошно. Смажимо на сковорідці, змащеній олією, по 2 хвилини з двох боків.

Надаємо соковитості готовим млинцям за допомогою вершкового масла — змащуємо всю поверхню млинця тонким шаром. Згортаємо трикутником і подаємо з ягідним джемом.

Млинці, приготовані з додаванням окропу в тісто, виходять тонкими й ажурними. Вони легко відлипають від сковорідки і зовсім не рвуться. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом і він стане вашим улюбленим. Готуйте із задоволенням!

Новини Дрогобича