Боул – чому Вам обов’язково треба це спробувати?

Боул – це неймовірно корисна та смачна страва. Боули мають привабливе зовнішнє оформлення, тому цю страву дуже часто можна побачити в меню ресторанів. Замовити боули у Львові стане ідеальним рішенням для тих, хто прагне правильно харчуватися, при цьому не витрачати часу на приготування складних рецептів.

Що таке боул? Звідки пішла мода на цю страву?

Боул, як страва, стрімко увірвався в гастрономічний світ буквально за останні декілька років. Сама концепція боулу означає подачу їжі, яка складається з різноманітних інгредієнтів. Продукти нарізають та подають все на одній тарілці. Це може бути страва, яка містить суміш:

  • злаків;
  • овочів;
  • продуктів, які містять протеїн;
  • горіхів;
  • рослинної олії;
  • насіння.

Боули цінують за універсальність, тому що можна поєднувати різні компоненти, залежно від харчових потреб і індивідуальних переваг.

Як розповідає легенда, Будда після медитацій ходив по поселеннях з глибокою мискою, куди кожен охочий міг покласти шматочки їжі. Наприкінці, така тарілка наповнювалася різними продуктами. А оскільки їжею переважно ділилися прості перехожі, то і серед продуктів опинялися рис, бобові, овочі, зелень.

Як не дивно, але саме така суміш була збалансованою та здоровою в плані користі для організму. Тарілка боулу містить всі необхідні поживні речовини, включно з вітамінами, мінералами і мікроелементами. Спочатку боули були популярні серед вегетаріанців, оскільки складалися з продуктів рослинного походження. Але згодом така подача продуктів прийшлась по душі багатьом прихильникам здорового харчування.

Чому боул заслуговує на те, щоб називатися здоровою їжею?

Боули, якщо правильно підібраний склад продуктів, несуть багато користі організму. Це є ідеальним вибором для людей, які піклуються про свій зовнішній вигляд та стан здоров’я, але обмежені у часі на приготування складних страв. Ми вибрали найголовніші переваги боулів:

  • Боули це збалансована повноцінна їжа. Вони включають необхідні комбінації білків, складних вуглеводів, корисних жирів. Правильно приготований боул буде містити такі продукти, як злакові, білкові продукти, овочі, здорові жири.
  • Різноманітність боулів. Завдяки тому, що для приготування даної страви можна використовувати будь-які комбінації продуктів, це дає можливість експериментувати з новими смаками та урізноманітнити раціон.
  • Швидкість і зручність приготування. Головною особливістю боулу є його подача. Інгредієнти нарізаються та складаються у тарілку шарами, не змішуючись між собою.
  • Це якраз і теж є перевагою боулу – контрольовані порції. Боул є ідеальним рішенням створити збалансоване харчування з контрольованими порціями. Порція 350 – 400 г наповнить тіло енергією, не залишаючи після себе відчуття важкості від їжи.

Ви можете самі придумати поєднання продуктів для боулу, а можете довіритися професіоналам. Меню в Poke Lulu складають, враховуючи рекомендації відомих дієтологів.

Новини Дрогобича