Борислав – у книзі рекордів України: Гастрономічний рекорд

Гастрономічний рекорд України встановлений у Бориславі разом із ще трьома містами України: Києвом, Дніпром і Рівним

Кращі шеф-кухарі цих міст представляли на рекорд найбільшу кількість одночасно приготовлених автентичних страв української кухні. За правилами, жодна страва на рекорді не мала повторюватись двічі.

У Бориславі, зокрема, було приготовлено 44 страв від ресторану ТуСтань та 16 різновидів хлібних виробів від Брошнівської хлібопекарні, передає DROBRO.

Серед запропонованих смаколиків були і банош з бринзою, і борщ з вушками, і руляда, і флячки, і тертюхи з гарбуза, і горохляники, і лемішка, а ще: книш солений, бограч, капусняк, ощипок, фасолєнка, бубали зі смальцьом з братрури, лемішка, бочок вуджений з цвіклями, різні види українського хліба та багато інших неперевершених автентичних страв української кухні.

Пан Ігор Попель, власник та шеф-кухар ресторану ТуСтань розповідає, що страви на рекорд він готував разом із дружиною Іриною. Їхній сімейний ресторан спеціалізується на бойківській кухні, яку він добре знає, але продовжує щоразу вдосконалювати вміння. Саме з цього напряму кухні було приготовлено багато сьогоднішніх шедеврів.

І ось найголовніший момент – представник Національного реєстру рекордів України оголошує про успішне встановлення рекорду та вручає сертифікати рекордсмена України. Гордість переймає!

Новий гастрономічний рекорд мав благородну мету – відновити старовинні страви наших предків, не дати цим безцінним кулінарним шедеврам бути забутими. Чотири різні регіони, чотири різні унікальні особливості в кулінарних надбаннях. Організатори рекорду – Громадська Організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро»,

«Вітаю Борислав, бориславців і, зокрема, пана Ігоря та його родину із таким новим вражаючим досягненням. Впевнений, що невдовзі наші українські автентичні кулінарні традиції стануть ще одним трендом у світі та ще одним із напрямків відродження нашої культури. Щоб весь світ захотів спробувати, яка вона на смак справжня українська їжа. І я радий з того, що Борислав у вирі цих подій. Отож, Борислав – у книзі рекордів України, і неодмінно буде вписаний великими буквами в гастрономічну історію України», – говорить міський голова Ігор Яворський.

Новини Дрогобича